Bejelentkezés

 • kep
 • kep
 • kep
 • kep

Események

 

 

Energetikai klaszterek hatékonysága a visegrádi régióban

 

címmel nemzetközi konferenciát rendez a MIK Magyar Innovációs Klasztermenedzsment Kft.,
mely a 2015 januárja óta tartó nemzetközi V4, 21420112 Effectiveness of the energy clusters in the Visegrad region című projektjének záróeseménye is egyben.

 

2479254

 

Időpont:
2016. március 23. (szerda), 9:00 óra

 

 

 

Helyszín:
Benczúr Hotel
1068 Budapest, Benczúr utca 35.

 

 

 

A konferencián a – cseh (Cluster Biogas), lengyel (Bioenergy for the Region Cluster) és szlovák (HIC Slovakia s.r.o.) – konzorciumi partnerek mellett iparági és szakpolitikai szakértők számolnak be az eredményekről, valamint a hazai és nemzetközi trendekről.

 

 

 

Többek között hallhatjuk

 

Keller Péter
(Nemzetgazdasági Minisztérium, Nemzetközi és Klaszter Osztály, főosztályvezető-helyettes),

 

Körmendy Gál
(Innovatív Klaszterek Országos Szövetsége, elnök)

 

Szaplonczay Orsolya
(NATUREEF, projektmenedzser)

 

gondolatait, ahogy iránymutatáshoz juthatunk a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzeti V4 ügyekért felelős képviselőjétől.

 

 

 

A program azon kívül, hogy betekintést enged a nemzetközi gyakorlatokba, lehetőséget teremt az iparági nemzetközi kapcsolatok építésére is.

 

 

 

A konferencia nyelve angol.

 

A rendezvény hivatalos programjával hamarosan jelentkezünk.

 

Képkivágás

 

Részvételi szándékát kérjük, legkésőbb 2016. március 21-ig jelezze!

 

A rendezvényen való részvétel díjmentes, viszont regisztrációhoz kötött és a MIK Magyar Innovációs Klasztermenedzsment Kft. hivatalos e-mail címéről érkező visszaigazolással együtt érvényes.

 


 


 

 

 

Klasztertalálkozó a VI. Ökoindustria Kiállításon (2015. október 14-16.) 


Örömmel ajánljuk szíves figyelmébe az ÖKÖINDUSTRIA Kiállítás kísérőeseményeként szerveződő Klasztertalálkozót. A rendezvény a klaszterek közötti információcserére, szakmai együttműködésekre, továbbá jó gyakorlatok megosztására biztosít fórumot.


A klasztertalálkozó célja, hogy tájékoztatást nyújtsanak a klasztermenedzsment szervezetek és klasztertagjaik részére a 2014-2020-as időszak vállalati támogatásairól, gazdaságfejlesztési pályázati kiírásokról, Horizont2020 2016-17-es munkaprogramjáról és az afrikai külgazdasági lehetőségekről. Az esemény szervezője a KEXPORT Klaszter, a rendezvényen előadóként Andorka Miklós a Zöld Áramlat Klaszter menedzsere is bemutatja klaszterünk működését és a jövőre vonatkozó terveit.
 

Időpont
2015. október 14. (szerda), 10:00-12:30

Helyszín
Millenáris, B Csarnok
1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

A klasztertalálkozón való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.
Regisztrációs határidő: 2015. október 11.

Regisztráció a rendezvényre >>>

Felmerülő kérdéseivel forduljon bizalommal Andorka Miklós klasztermenedzserhez, a +36 (20) 558-88-03-as telefonszámon, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!
 
A rendezvény részletes programjáért kattintson ide >>>

 


 


Nemzetközi üzletember találkozó az Ökoindustria kiállításon - 2015. október 15.


A Zöld Áramlat Klaszter és az Enterprise Europe Network együttműködésének köszönhetően a klaszterünk tagjainak lehetőségük nyílik az idén 4. alkalommal megrendezett Ökoindustria kiállítás keretein belül megvalósuló nemzetközi üzletember találkozón való részvételre.

Időpont: 2015. október 15.
Helyszín: Budapest, Millenáris Park

Az üzletember találkozó kiváló lehetőséget kínál a magyar és külföldi résztvevőknek üzleti tárgyalásokra az energetika és környezetvédelmi szektor különböző területein tevékenykedő szakemberekkel, vállalkozásokkal, kutatókkal.

A találkozóra egyaránt várják az alábbi iparágak képviselőit:

 • Víz, szennyvíz
 • Energia (megújuló energiák, energia hatékonyság, stb.)
 • Levegő
 • Zaj- és rezgésvédelem
 • Hulladékgazdálkodás, újrahasznosítás
 • Smart city

A kétoldalú megbeszéléseken való részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezésüket legkésőbb 2015. október 5-ig adhatják le, ide kattintva.

Tárgyalásfoglalás: 2015. október 5-13.

A szervezők minden jelentkezést örömmel fogadnak!

 

 


 

 

KözgyűlésA Zöld Áramlat Klaszter éves, rendes közgyűlésén, Andorka Miklós klasztermenedzser prezentációjában elhangzott az klasztermenedzsment 2014. évi beszámolója, ezenfelül előre vetítették a 2015-ös terveket is.

Szó esett az elmúlt év sikereiről, úgy mint, az Akkreditációs Klaszter cím elnyerése, valamint a nyertes - Energiaklaszterek hatékonysága a visegrádi régióban - V4 pályázat, melynek záró konferenciáját júniusban rendezik meg Budapesten.

Vázolták a 2015-ös év I. félévének további 4 rendezvényét, melyek között olyan kuriózumnak számító programok is helyet kapnak, mint pl. a BRAMAC Kft-hez tervezett gyárlátogatás is. A tavaly elindított Innovációs témájú programsorozat második állomására ismét budapesti helyszínen kerül sor, a Magyarok a Piacon Klub társszervezésében.

A közgyűlés zárásaként a jelenlévők egyhangúan elfogadták a költségvetés tervezeteket.

A hivatalos blokkot követően, meghívott előadóként Lőrincz Krisztián, a MAPI Zrt. fejlesztési igazgatója tartott előadást, a pályázati lehetőségekről, fókuszálva a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program) keretében megnyíló kiírásokra. A résztvevők tájékozódhattak az Operatív Programokról, támogatási intenzitásokról mindemellett információt kaptak a kialakult változásokról is.

Befejező előadásként Radics Péter, az Algeni Bt. ügyvezető igazgatójának gondolatait következtek. Lényegre törő bemutatójából a jelenlévők bővebb információt kaphattak a Klaszter tevékenységéhez kapcsolódó szoftverfejlesztési projektről. A társaságnál jelenleg fejlesztés alatt áll egy építészeti ismeretekkel nem rendelkezők számára készülő épületenergetikai rendszer, mely segítségével elemezhetik otthonuk fűtésigényét, optimalizálhatják hőszigetelési rendszereiket.

A szakmai programot tapasztalatcsere követte, az eseményt névjegykártyacsere zárta.

 

 


 

 

Klaszterrendezvény az innováció jegyében

 

December 4-én, csütörtökön a Zöld Áramlat Klaszter és a Magyarok a Piacon Klub közös rendezvényén, a beszélgetés fókuszában a Nemzeti Innovációs Hivatal szerepe, kapcsolata a vállalkozásokkal, a K+F+I lehetőségek, a felsőoktatás és a vállalkozások összefüggései, valamint az innováció marketing a magyar vállalkozásoknál állt. A délután beszélgető partnerei között szerepeltek az intézmény-, és oktatási rendszer, valamint a start-up világ képviselői.

Essősy Zsombor elnök úr köszöntőjét követően a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) főosztályvezetője, Pintér Mihály számolt be a Hivatal törekvéseiről. Cél az átlátható, egyszerű működés. Az elhangzottakból kiderült, hogy a NIH közreműködésével a valóban innovatív ötletek mögé a statisztika szerint rövid időn belül befektető is kerül.

Főosztályvezető úr felvezetőjében kitért az épülőben lévő innovációs piactérre. A fejlesztés célja, hogy irányított módon segítse a megcélzott 1000 innovatív cég partnerkeresését. Szintén az elképzelések között szerepel a Hivatal GDP arányos részesedésének növelése.

Az S3 stratégiával, valamint az innovációs forrásokkal kapcsolatban a kérdésekre dr. Peredy Zoltán válaszolt a NIH képviseletében.

A folytatásban Dr. Piskóti István (Miskolci Egyetem, Marketing Intézet, intézetigazgató) 3 kérdéscsoportra koncentrált, az innováció marketingre (=marketing innováció), a termék innovációra, valamint a marketingre. Piskóti úr szerint a versenyképesség kulcsa a 4 típusú innováció (2 féle gazdasági, technológiai és marketing innováció) egy idejű alkalmazása. Sikertényezőként került megemlítésre az együttműködések jelentősége. Kutatások bizonyítják, miszerint a hálózati korrelációk szoros összefüggésben vannak az innováció sikerességével. Sokkal inkább témaindító, mintsem záró gondolatként került fókuszba a laterális marketing (A hogyan lehet a meglévő termékeinket tovább fejleszteni kérdésekre keresi a választ.) „tikos fegyver" mivolta, ahogy a marketing piacteremtő képességének motivációja.

A témaindítót Szántó Péter, a SPRINGTAB alapítójának gondolatai zárták. A startupper szerint nem egyenlősségre, sokkal inkább innovációs igazságosságra van szükség. Munkájában figyelmet fordít az egymás közötti kapcsolatok jelentőségére, az élmény megteremtésére. Véleménye szerint a márka és a fogyasztó közötti kapcsolat megváltozott, a jelen és a jövő fogyasztójának elvárása a személyre szabott, „automatikus" ügyfélkezelés.

A számos kérdést feltáró szakmai felvezetőket kötetlen beszélgetés, névjegykártyacsere követte.

 

 


 


Poleko Környezetipari Kiállítás – 2014. október 14-17. Poznan, Lengyelország

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) közös nemzeti standdal részt vesz a 2014. október 14-17. között Poznanban megrendezésre kerülő Poleko környezetvédelmi szakkiállításon. Az 50 m²-es HITA standon lehetőség lesz magyar cégek a bemutatkozására is.

Főbb témák:                   

 • Víz- és szennyvízkezelés
 • Hulladékkezelés, újrahasznosítás
 • Mérés-, szabályozás- és labortechnika
 • Talajszennyezés - kármentesítés
 • Levegőtisztítás
 • Zajcsökkentés és -védelem
 • Megújuló energiák

A HITA olyan szakmai szervezetek, cégek részvételére számít, melyek a felsorolt témakörökben megfelelő színvonalon tudják bemutatni a hazai szakmai helyzetet, illetve saját innovatív megoldásaikat. A rendezvény jellegénél – és helyszínénél – fogva kiválóan alkalmas nemcsak általános kapcsolatok, de esetleg befektetők, üzleti és szakmai, akár szakpolitikusi partnerek megismerésére is. További részletes információk a konferencia hivatalos honlapján találhatók.

A HITA standra történő jelentkezési határidő: 2014. augusztus 29.
Részvételi díj: 50.000 Ft+ÁFA

A HITA által vállalt költségek:

 • 50 m²-es standterület
 • stand felépítménye, bútorok, dekoráció
 • szervezés költségei
 • belépőjegyek

A jelentkezési feltételek az alábbi linkre kattintva érhetőek el. Személyes kiállítói részvételre csak korlátozott számban (várhatóan max. 6-7 vállalat) van lehetőség. A jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében fogadja el és igazolja vissza a Nemzeti Külgazdasági Hivatal.

 


 

Innováció az energiaszektorban – Konferencia a Zöld Áramlat Klaszter szakmai partnerségével

  

„Okos hálózatok, okos rendszerek az energetikában - a technológiai innováció szerepe" témakörben 2014. június 5-én konferencia kerül megrendezésre a Figyelő szervezésében.

Az energiaszektor egy tipikusan hosszú, akár 30-50 éves beruházási ciklusokkal is rendelkező iparág. Ebben a szektorban ritkán beszélünk gyors változásról. Az innováció terjedése – tekintettel a jelentős beruházási volumenekre – sokkal lassabb, mint más szektorokban. Mégis azt kell mondani, hogy napjainkban az energetika gyökeres és gyors átalakuláson megy keresztül. Iparág-részek és új globális vállalatok eresztenek gyökeret az energiaszektor új területén: az okos hálózatok és az okos mérési rendszerek létrehozására szakosodott társaságok tucatja jön létre.

Az elmúlt 10 évben 20-40%-os éves növekedésnek indult a „smart grid"-re specializálódó szektor, és az elemzők azzal számolnak, hogy 2020-ig az okos megoldások piaca megkétszereződik. Az okos rendszerek elterjedése gyökeres változást hozhat az energiahatékonyság területén. Többek között jobban és nagyobb számban integrálhatóak a megújuló energiatermelő egységek. De az okos rendszerek elterjedése mindennapi életünkben is változást fog hozni, hiszen átalakul az otthonunk is a smart home koncepciónk megfelelően.


Időpont:
2014. június 5.


Helyszín:
Vendel irodaház, (1096 Budapest, Vendel utca 11)


Program:

 • Jandó Zoltán (Figyelő) – Az energetikai piac a Figyelő szemüvegén át
 • Dr. Szuchy Róbert (Bocsák, Katona & Szuchy Ügyvédi Társulás) - Az új energetikai megoldások jogszabályi keretrendszere
 • Dr. Felsmann Balázs (Corvinus Egyetem) – Európai kihívások: Fenntartható energiarendszerek
 • Dr. Bottyán Balázs (Intelilight Hungary Kft.) - Közvilágítással az okos városokért
 • Tamás Róbert (Legrand Zrt.)
 • Huber Krisztián (Okos Jövő Innovációs Klaszter)
 • BKK – felkérés alatt

A konferencián való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezni emailen a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy a http://figyelo.hu/konferenciak/regisztracio/ oldalon tud!


További információk:

http://figyelo.hu/konferenciak/cikkek/403642-innovacio-az-energiaszektorban-konferencia-2014-junius-5-


A konferencia szakmai partnere a Zöld Áramlat Megújuló Energetikai és Innovációs Klaszter.

 


Notice: Use of undefined constant sitename - assumed 'sitename' in /home/httpd/www/mapi.hu/html/zoldaramlat.hu/index.php on line 57